Mamigo Blog Zdravé letní stravování: Poradíme vám, jak na to

Zdravé letní stravování: Poradíme vám, jak na to




Stravování v létě lze charakterizovat třemi slovy – lehké, čerstvé a zdravé. Pokud dodržíte všechny tyto zásady, nejen že se budete cítit fit v průběhu celého léta, ale také po jeho skončení, zdravý životní styl se odrazí na vašem zdraví, kráse i váze.


Zdravé letní stravování by mělo obsahovat dostatečné množství celozrnných výrobků, ryb, drůbeže, ovoce a zeleniny. Vyhýbat byste se měli tučným jídlům a jídlům s jednoduchými sacharidy, které vašemu tělu zbytečně berou energii. Nevíte si rady, co jíst, když panují letní vedra? Věříme, že vám pomohou naše zásady.


Léto přeje rychlým obědům


V létě klidně zapomeňte na celodenní vaření na víc dní. Léto přeje rychlým, čerstvým a lehkým jídlům. Při zpracování jídel dejte přednost vaření, dušení a pečení před smažením. „V létě se snažím jíst hlavně zeleninu, ovoce a lehké polévky. Velkým pomocníkem je mi MioMat - exkluzivní hrnečku vař, do kterého naházím zeleninu, stisknu tlačítko a za 25 minut mám hotovou polévku bez toho, abych se potila nad sporákem,“ popisuje svoje stravování v létě Dana.


Základem je zelenina a ovoce


Zkuste trochu vybočit ze zažitých způsobů vaření a vyzkoušejte něco nového. Nemusíte každou neděli vařit hovězí polévku ani smažit řízky. Dokonce byste to ani dělat neměli. Zařaďte do svého jídelníčku množství čerstvého ovoce a zeleniny. V tomto ročním období je ovoce i zeleniny hojnost. Supermarket můžete klidně vyměnit za místní trhy, na kterých najdete zeleninu a ovoce od farmářů za přijatelné ceny. Váš organismus tuto změnu určitě velmi uvítá. Smoothie z našeho MioMatu vás skvěle osvěží a tělu dodá množství vitamínů, živin a energie.


Čas na detox a hubnutí


Neexistuje vhodnější období na detox a hubnutí, než jsou letní měsíce. Kromě toho, že ovoce a zelenina obsahuje množství vitamínů, je zdrojem vlákniny, která na sebe váže odpadové látky v našem těle. Všechny vaše buňky a tkáně vyčistí a zbaví odpadu. Pokud k tomu přidáte dodržování pitného režimu a pravidelný pohyb, kilogramy se začnou ztrácet jedna radost.


Zdravé letní stravování ve znamení chutných receptů


Strava plná vitamínů – heslo tohoto léta. Pokud nemáte inspiraci na zdravá a chutná jídla, inspirujte se našimi recepty z MioMatu - exkluzivního hrnečku vař. Najdete mezi nimi polévky (a to i v RAW podobě), kaše, smoothie či rostlinná mléka.