Zdravé podzimní polévkové inspirace, které zahřejí a tělu dodají vitamíny
Podzimní chladné a sychravé dny přímo volají po něčem, co naše tělo zasytí a zahřeje. O to víc, pokud je to zdravé a snadné pro přípravu. Co by to mohlo být? Správnou odpověď vám prozradí náš MioMat - hrnečku vař.
Namísto kouzelné větičky „hrnečku vař“ stisknete tlačítko a šikovný pomocník uvaří lahodné podzimní polévky na počkání. Zahřejete se hned po příchodu z práce a zapomenete, že máte za sebou náročný den. MioMat se o všechno postará za vás. Spojuje v sobě funkce polévkovaru, kašovaru, výrobníku rostlinného mléka a smoothie makeru.
Polévky plné vitamínů
Podzim je čas sezónních onemocnění. Organismus čelí virům a bakteriím. Vy se jich ale bát nemusíte, protože s MioMatem do těla dostanete tolik vitamínů, že se vás budou nemoci zeširoka obcházet.
Tajemství MioMatu spočívá v šetrné přípravě pokrmů, a to dokonce I v RAW kvalitě. Zužitkujte všechny vitamíny ze sezónní zeleniny a vyzbrojte se proti chorobám s podzimními polévkami z MioMatu. Připravili jsme si pro vás pár inspirací.
Dýňová polévka
Příroda věděla, proč z dýně udělala symbol podzimu. Obsahuje vše, co tělo potřebuje, aby odolalo náporu počasí a virů. Naleznete v ní vitamín A, C, E, železo a kyselinu listovou. Dýňová semínka jsou zase bohatá na všechny stopové prvky. MioMat pro vás uvaří výbornou dýňovou polévku.
Ingredience
- hokkaido dýně
- cibule
- sůl
- černý celý pepř
- voda
- dýňová semínka
Postup
Dýni omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Loupat ji nemusíte, protože slupka hokkaido dýně vařením změkne. Cibuli očistěte, nakrájejte a spolu s dýní vložte do MioMatu. Přidejte sůl, pepř, zalijte vodou mezi rysky MIN a MAX. Polévka je hotová za 25 minut. Podávejte s dýňovými semínky.
Kaštanová polévka
Věděli jste, že kaštany mají tolik vitamínu C jako citron? Kromě toho obsahují vitamíny B, E a K. Určitě jste si už někdy dali pečené kaštany. Zkusili jste už ale kaštanovou polévku? MioMat přemění jemnou chuť zdravých kaštanů na delikátní specialitu.
Ingredience
- 350 g oloupaných jedlých kaštanů
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- pitnou vodu
- sůl a pepř
Postup
Cibuli a česnek očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s kaštany vložte do MioMatu. Zalijte vodou mezi rysky MIN a MAX a nastavte program Mash/Soup. Počkejte 25 minut, dochuťte solí, pepřem a naložte na talíř.
Zelná polévka
Zelí není bohaté pouze na vitamíny jako vitamín C, A, E či K, ale také na vápník, hořčík, železo a vlákninu. Zelná polévka posílí imunitu a podpoří trávení. Už ji jen uvařit. V MioMatu to je naprosto jednoduché.
Ingredience
- menší hlávkové zelí
- 2 mrkve
- 1 cibuli
- sůl a pepř
- pitnou vodu
Postup
Zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a vložte do MioMatu. Přidejte vodu tak, aby byla mezi ryskami MIN a MAX, stiskněte tlačítko a za 25 minut máte na stole voňavou krémovou polévku. Dochuťte solí a pepřem. Dobrou chuť.