Mamigo Blog Dětské výživy – nekupujte je, vyrobte si vlastní, domácí!

Dětské výživy – nekupujte je, vyrobte si vlastní, domácí!

Detské výživy – nekupujte, vyrobte si vlastné domáce!




Těšíte se na letní úrodu? Jedním ze způsobů, jak ji využít a zároveň svému prckovi připravit zdravé a chutné jídlo, je domácí výživa. Na rozdíl od těch kupovaných budou bez přidaného cukru i zahušťovadel a z vaší letní úrody vás vyjdou o hodně levněji.


Urodilo se vám tento rok v zahradě tolik ovoce, že ho nestíháte sníst? Udělejte si z něj domácí výživu pro vaše dítě. Jediné ingredience, které na výrobu domácí výživy potřebujete, jsou ovoce a voda. S naším MioMatem – hrnečku vař přitom bude vaší prací jen nakrájet ovoce, nasypat ho do MioMatu, nalít vodu a přístroj zapnout. To je všechno. Za 25 minut vám MioMat doslova vyčaruje zdravou výživu, kterou můžete po uskladnění jíst i několik týdnů.


Domácí výživy bez umělých přísad

S domácí výživou budete mít jistotu, že svým dětem dáváte pyré bez přidaného cukru, zahušťovadel či konzervantů – což se nedá říct o mnoha kupovaných dětských výživách. Příprava je skutečně jednoduchá a my vám přinášíme pár jednoduchých receptů.

Meruňková výživa

Výživa z meruněk je vhodná pro děti od 7 měsíců a budete na ni potřebovat přibližně 850 gramů vypeckovaných meruněk, 1 odměrku bezpluchého ovsa, jednu čajovou lžíci skořice a pitnou vodu. Příprava v MioMatu je potom velmi jednoduchá. Nakrájené meruňky a propláchnutý oves vložíte do nádoby MioMatu, přidáte skořici a dolijete studenou pitnou vodu tak, aby hladina vody byla mezi ryskami MIN a MAX. Potom už jen zapnete MioMat stlačením programu Mash/Soup a za 25 minut je všechno hotové.

Hrušková výživa

Sezóna hrušek je v plném proudu a tato chutná výživa je vhodná pro dětičky od sedmi měsíců. Budete potřebovat 4 až 5 hrušek – záleží na jejich velikosti. Dále si připravte jednu odměrku ovsa a pitnou vodu. Oves umyjte, stejně tak hrušky, ty navíc oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Potom už jen stačí všechno vložit do MioMat nádoby, dolít studenou pitnou vodu tak, aby hladina vody byla mezi ryskami MIN a MAX, a přístroj zapnout. Po 25 minutách můžete své drobotě popřát dobrou chuť!

Jablečná výživa
Tuto fantastickou výživu pro vás připravila foodbloggerka MOJE JEDLO a je vhodná pro děti od sedmi měsíců. Co na ni budete potřebovat? Přibližně 520 gramů očištěných jablek, jednu lžičku mleté skořice, šťávu z citronu a trochu vody (přibližně dvě odměrky). Jablka nakrájejte a vložte do MioMatu. Potom přilijte trochu vody, přidejte skořici, dvě lžíce citronové šťávy a zapněte program Raw. Jablečná výživa chutná skvěle s piškoty nebo ozdobená čerstvým jablíčkem a skořicí. Dobrou chuť!


Inspirujte se našimi recepty

Chcete víc receptů? Klikněte na
recepty, kde najdete množství inspirací na chutné a zdravé (nejen) výživy.