Mamigo Blog Instantním polévkám říkáme NE! Proč se jim vyhnout?

Instantním polévkám říkáme NE! Proč se jim vyhnout?



Stalo se vám, že jste si k obědu nebo večeři místo kvalitní stravy zalili instantní polévku? Nedělejte to! Možná se vám bude zdát, že instantní polévkou ušetříte čas, ale ani tento „benefit” nemusí platit. Instantní polévky mají navíc velmi daleko od zdravého životního stylu. 


Zejména mnohými milované čínské polévky obsahují nebezpečnou konzervační látku TBHQ, která je vedlejším produktem butanu a používá se zejména v ropném průmyslu. Nebezpečné jsou nejen pro muže, ale zejména pro ženy, kterým časté konzumování může narušit celou hormonální soustavu. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří například cukrovka, obezita a kardiovaskulární onemocnění.


Nafouklé břicho? Jeden z mnoha negativ instantní polévky

Instantní polévky můžeme klidně přirovnat k fastfoodu. Jsou chutné, rychle nasytí a cena je velmi nízká, proto si je může dovolit každý. Nicméně, podívejme se na druhou stranu mince. Instantní polévky obsahují nesmírné množství „É-ček“, které nejsou pro náš organismus prospěšné. Námitky proti instatním polévkám má také lidský žaludek a trávení. Její strávení trvá několik hodin. V důsledku toho, že se s ní tělo trápí, se můžete cítit nafouklé nebo pociťovat jiné trávicí problémy.


To ovšem ani zdaleka není všechno. Zvyšuje se také riziko mrtvice a cukrovky. Můžete také trpět vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou cholesterolu a cukru v krvi. O nafouknutém břiše ani nemluvíme. Jedná se o nejviditelnější příznak toho, že konzumujete právě zmiňované instantní polévky. Nadměrná konzumace tuků ovlivňuje zejména naše cévy a srdce. Pokud jsou nudle usmažené v palmovém oleji či masti, tak hodnota nasycených tuků je ještě vyšší.


Problémem je i sůl

Co říkáte na koření v sáčku, který je přibalen k polévce? Sůl dodává instantním polévkám specifickou chuť, avšak tak vysoká dávka sodíku může špatně působit na krevní tlak. V sáčku se také může nacházet glutaman sodný, který slouží ke zvýraznění chuti. Až třetina lidí je na „chemický“ glutaman citlivá a jeho nadměrná konzumace může vést až ke zdravotním onemocněním mozku či k tvorbě nádorů.


S MioMatem - hrníčkem vař, je nedostatek času na vaření jen výmluvou

Jak jsme již v úvodu zmiňovali, mnozí se ke konzumaci instantních polévek uchylují kvůli tomu, že nemají čas na přípravu normálního plnohodnotného jídla. S naším MioMatem  můžete na nezdravé polévky jednou provždy zapomenout.


Tento přístroj dokáže divy. Polévky, kaše, dětské výživy, rostlinná mléka a smoothies jsou v MioMatu hotové za pár minut. Pokrájení ingrediencí vám mnoho času nezabere a dokud MioMat  bude vařit, vy se můžete věnovat něčemu jinému. Za maximálně 25 minut máte na stole zdraví v talíři. Inspirovat se můžete až více než 600 recepty - jsou chutné a hlavně zdravé.


Výhodou je, že obsluhovat MioMat  zvládnou i děti. Máte-li děti větší, navštěvují střední či vysokou školu a bydlí na koleji, pořiďte jim tento vynález na koleje. Vyhnou se tak instantním polévkám a jejich imunita se značně posílí.


MioMat, hrnečku vař v sobě spojuje funkce polévkovaru, kašovaru, výrobníku rostlinného mléka a smoothie makeru.


Kvalitní termomisky
Pokud si rádi dopřejete kaši nebo polévku ve škole či práci, snadno si ji zabalíte a přemístíte pomocí praktických  Luli termomisek.  V nabídce je několik modelů – z různých velikostí a designů si určitě vyberete. Kromě toho mají skvělé izolační vlastnosti, a proto si v nich můžete vzít jídlo kamkoli – do práce, do školy nebo na výlet. Díky dvojité stěně s vakuem udrží jídlo teplé či chladné až 12 hodin.