Mamigo Blog Květen lásky čas - jídlo jako afrodisiakum

Květen lásky čas - jídlo jako afrodisiakum


Cítíte ve vzduchu změnu a posledních pár dní se vám zdá všechno krásnější? Není to jen vůně rozkvetlých květin a slunečné počasí, co vás nutí do úsměvu. Je tu přece květen, měsíc plný lásky.


Zamilovaní jsou si najednou o něco bližší, lidé bez závazků se dívají víc kolem sebe. Květen je období, kdy příroda ožívá a probouzí touhu v každičkém živém stvoření na světě. Nechte se unášet svými pocity a prožijte květen se vším, co k němu patří. Jak říkají prastaré mámy, „Láska jde přes žaludek.“ Nicméně, nestačí jen dobré jídlo. Musíte do něj přimíchat ingredience, které přemění lásku ve spalující touhu.


Jídlo jako afrodiziakum

V touze podnítit vášeň a okořenit sexuální život určitě nevynechejte afrodiziaka. Nyní nemáme na mysli pilulky a jiné suplementy pro podporu libida, ale dary přírody v přirozené formě.

Vždyť už jen kousek čerstvé zeleniny, sladkého ovoce nebo špetka ohnivého pepře navodí tu správnou atmosféru. Naservírujte partnerovi mísu plnou lásky se sklenkou dobrého vína a užívejte si vzájemnou společnost po celou noc.


  • Chřest – super zdravá potravina obsahuje množství vitamínů a minerálů, které podpoří nejen zdraví, ale také touhu. Pravidelná konzumace chřestu stimuluje pohlavní orgány, což vede ke zlepšení sexuálního života.
  • Cibule a česnek – ačkoli nepatří k potravinám s vábnou vůní, obsahují látky, které rozproudí krev v žilách. Prokrvené tělo je mnohem vnímavější a citlivější. Neohrnujte proto nosem u partnera, vonícího po česneku. Možná vám chce jen něco naznačit...
  • Ananas, maliny a jahody – existuje mnoho druhů ovoce, které působí jako afrodiziakum, avšak tato trojice zaručeně vede. Ananas obsahuje spoustu vitamínu C, maliny a jahody zase zinek. Obě látky mají vliv na sexuální apetit.
  • Mandle – zdravé ořechy obsahují hodnotné látky jako aminokyseliny a zinek, důležité pro normální funkci pohlavních orgánů. Večerní křupání před televizí bude mít své pokračování v ložnici.
  • Zázvor – klenot asijské kuchyně je mimořádně zdravý, podporuje krevní oběh a je všeobecně považován za účinné afrodiziakum. Můžete jej sníst syrový, kandovaný či vařený.
  • Chilli - pikantní jídla a sex jdou ruku v ruce. Svědčí o tom temperament Jihoameričanů, kteří jsou proslulí pálivými jídly. Pálivé papričky obsahují kapsaicin, který podporuje prokrvení pohlavních orgánů. Chilli tedy nerozdmýchává pouze oheň ve vašich ústech, ale také v kalhotách.


Samozřejmě, toto byla jen malá část potravin, které ve vás vyvolají touhu. Můžete vyzkoušet i banány, avokádo, mrkev, rukolu, koriandr, bazalku nebo fenykl. Tyto potraviny se běžně používají při vaření, avšak ne vždy si zachovají dostatečný obsah důležitých látek. Uvařit skvělé jídlo, tak aby si zachovalo všechny živiny zvládnete jednoduše s MioMatem.


Mrkvová RAW polévka

7 mrkví

hrst mandlí

2 stroužky česneku

kousek zázvoru

sůl

voda


Mrkev a česnek očistěte, nakrájejte a vložte do MioMatu. Přihoďte nasekané mandle, nastrouhaný zázvor a zalijte vodou. Stiskněte tlačítko RAW a za 15 minut je polévka hotová. Dochuťte ji ještě solí a máte připraveno skvělé jídlo, které probudí všechny smysly.


MioMat - hrnečku vař  v sobě spojuje funkce polévkovaru, kašovaru, výrobníku rostlinného mléka a smoothie makeru.