Mamigo Blog Nastartujte svůj metabolismus a spolu s ním i hubnutí

Nastartujte svůj metabolismus a spolu s ním i hubnutí

Naštartujte svoj metabolizmus a spolu s ním aj chudnutie


Zdravý životní styl, rekreační sportování, a přesto se vám nedaří zhubnout. Jak je to možné? Kde děláte chybu? S velkou pravděpodobností váš metabolismus nefunguje tak, jak by měl. Nemusíte hned házet flintu do žita, zpomalený metabolismus je problémem mnoha lidí a v našem článku najdete pár rad, jak ho opět nastartovat.


Kardio trénink je pro hubnutí důležitý

Hubnutí výrazně napomáhají kardio tréninky, které skvěle nastartují váš metabolismus. K činnostem, které můžeme zařadit mezi kardio, patří například cyklistika, bruslení, plavání nebo běh. Úplně postačí, když se některé z těchto činností budete věnovat půlhodinu dvakrát či třikrát týdně, a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. A co je na tom všem nejlepší? Běh, plavání, bruslení či jízda na kole jsou hlavně letní sporty. Takže hurá na ně!


Chcete zhubnout? Snídani byste neměli vynechávat

Snídaně je základem dne. Slyšíme to z každé strany a je to opravdu tak. Vaše tělo potřebuje ráno přijmout energii, se kterou si vystačí celé dopoledne. Aby snídaně splnila svůj účel a nabila vás energií na delší dobu, musí obsahovat všechny důležité živiny – bílkoviny, tuky i cukry. Co se děje s vaším tělem, když nesnídáte? Může se zpomalit schopnost vašeho těla spalovat tuky, protože se bude snažit ušetřit energii.


MioMat tip na rychlou a zdravou snídani

S naším
MioMat - hrnečku vař si připravíte chutnou a zdravou snídani rychle a úplně jednoduše. Stiskem jednoho tlačítka v něm připravíte smoothie plné zeleniny a ovoce nebo snídaňové kaše, které vám zajistí energii na celé dopoledne. MioMat vaši snídani připraví do 25 minut, a to úplně sám. Vy zatím můžete připravit děti do školy, sebe do práce a manžela vyhnat z postele.


Hubnutí a jídlo jdou spolu ruku v ruce

Mnoho lidí si myslí, že při hubnutí musí jíst méně a výrazně se omezovat. Omyl. Je totiž potřeba si uvědomit, že náš organismus čerpá energii z jídel, která mu v průběhu dne nabídneme. Pokud tedy budete jídlo vynechávat, vaše tělo nedostane dostatek energie a živin a může být náchylnější na různá onemocnění a záněty. Je samozřejmě velmi důležité, co jíte. Na rychlé občerstvení, smažená jídla či polotovary rovnou zapomeňte. Nemáte čas stát hodinu u sporáku, než uvaříte nějaké zdravé a chutné jídlo? Váš
MioMat - hrnečku, vař to udělá za vás! Na našich stránkách najdete množství receptů na zdravé krémové polévky, kaše, rostlinná mléka či smoothie, a to všechno i v RAW verzi.