Mamigo Blog Přemýšlíte, jak začít se zdravým životním stylem? Není to žádná věda! Inspirujte se našimi radami.

Přemýšlíte, jak začít se zdravým životním stylem? Není to žádná věda! Inspirujte se našimi radami.

Premýšľate, ako začať so zdravým životným štýlom? Nie je to žiadna veda! Inšpirujte sa našimi radami.



Věříme, že s našimi radami to zvládnete levou zadní. A to, že tyto tipy fungují jsme za vás vyzkoušeli my ještě minulý rok.


Najděte si svůj důvod

Lidé dělají při nastavování svých novoročních předsevzetí obvykle jednu velkou chybu. Hlavě při předsevzetí, která se týkají životního stylu. V první řadě je důležité si uvědomit, že se zdravým životním stylem se musíte ztotožnit a najít v sobě odpověď na otázku, proč chcete žít zdravě. Pro někoho to může být zlepšení zdraví, pro jiného motivace rodiny ke stejné změně. Každý z nás má v sobě ten vlastní důvod ,,Proč začít žít zdravě`` a aby vás nepřešla chuť žít zdravěji i v náročnějších obdobích života, musíte si ten svůj důvod neustále opakovat.


Plánujte nejen pohyb, ale i stravování

Plán zdravého životního stylu by měl zahrnovat zejména dostatečné množství pohybové aktivity a racionální stravování. Nejdříve si promyslete, jakému pohybu se chcete věnovat a co by vás bavilo. Máte rádi posilovnu, individuální tréninky s trenérem nebo spíše skupinová cvičení? Dnes je na výběr nespočetné množství rozmanitých druhů cvičení a určitě si svoje najdete i vy. Plán cvičení je však potřebné dodržovat a snažit se tréninky nevynechávat. Pohybová aktivita by se pro vás měla stát automatickou činností, jako je například umývání zubů před spaním.


Nevymlouvejte se na nedostatek času

Plánovaní je důležité i při stravování, přičemž byste neměli opomenout důležitý poměr 80/20. To znamená, že 80 % denního kalorického příjmu by mělo být tvořeno z nutričně bohatých jídel. Zbylých 20 % si je možné dopřát z potravin méně výživných. Výhodou plánovaní jídla je, že se vyhnete výkyvům hladu. Vždy budete mít po ruce něco vhodného a nesáhnete po méně vhodné potravině. Za vhodné můžete považovat například ořechy, smoothies, rostlinná mléka nebo zdravé snídaňové kaše. Součástí zdravého životního stylu by měly být i polévky. Trápí vás, že během práce či starání se o děti nemáte čas stát u sporáku a vyvařovat si? Ani nemusíte! Vaření polévek, a to také v RAW podobě, příprava smoothies, kaší či rostlinných mlék vám s MioMatem zabere minimum času. Ingredience nakrájíte, hodíte do MioMatu a v závislosti od zvoleného programu už jen počkáte, dokud vám
MioMat připraví snídani, oběd či večeři. A vy se zatím můžete věnovat práci, domácnosti či rodině.

Člověk má ve svém každodenním životě množství povinností- práce, škola, rodina, cvičení, domácnost, zábava a podobně. Je jen na vás, jak si je rozložíte a jaké priority si určíte. Pokud je vaší prioritou pro rok 2021 zdravý životní styl, tak byste si měli promyslet, čemu ve svém životě dáte přednost. A my vám držíme palce, aby se vaše novoroční předsevzetí stalo vaším životním stylem.