Mamigo Blog Zpět do školy: Zdravé snídaňové kaše z MioMatu

Zpět do školy: Zdravé snídaňové kaše z MioMatu




Spolu s otevřenými školními branami se opět roztočí bláznivý kolotoč. Budíček si musíte nastavit dříve, vytáhnout malého spáče z postele, nachystat oblečení, zkontrolovat aktovku, připravit snídani, svačinu a přitom si aspoň rychle pročesat vlasy.


Rána ale zvládnete i bez stresu, pokud se o snídani postará nejlepší pomocník všech maminek - MioMat. Zázračný "hrnečku vař" na přání uvaří fantastické kaše, díky kterým budou děti vstávat s radostí. A vám zbyde čas i na make-up.


Začněte den se zdravou snídaní

Snídaně je základ dne a je nesmírně důležité, aby se děti naučily pravidelně snídat. Sami pediatři potvrzují, že velký problém u většiny dětí je, že nesnídají. Naučit dítě snídat je ale těžké. O to více, pokud Vy sami ráno vypijete pouze šálek kávy. Jděte dětem příkladem a snídejte s nini.

Snídaně dodají dětem energii a povzbudí soustředění, což je nesmírně důležité nejen během školního roku. První jídlo dne musí být ale vyvážené a obsahovat správný poměr komplexních sacharidů, zdravých tuků a bílkovin. Mnoho rodičů podporuje názor, že dát dítěti na talíř cokoli je lepší než nic. Omyl. Nevhodné snídaně plné cukrů, tuků a konzervantů zatěžují trávení a dítě přijde do školy unavené.


Zdravé kaše na snídaně, svačina do školy i školky

Teplá kaše, plná celozrnných obilnin, oříšků a čerstvého ovoce, představuje ideální snídaně. Potěší trávení a uspokojí mlsné jazýčky. Má vaše dítě potravinovou intoleranci? Uvařte kaši bez lepku či laktózy. V obchodech je celá škála vhodných potravin pro přípravu skvělých snídaní, které neublíží citlivému bříšku.


Se snídaňovými kašemi z MioMatu budou rána ještě pohodovější. Obsah sáčku pouze vysypete do nádoby, přidáte vodu, stisknete tlačítko a za 25 minut jsou snídaně hotové. Namíchané kaše z MioMatu představují vyváženou směs bez konzervantů, přidaného cukru a barviv. 100% přírodní kaše neobsahují lepek ani mléko a co je nejlepší, větší školáci si je zvládnou připravit i sami. MioMat se postará o zdravé, chutné a rychlé snídaně každý den. A co zbyde, zabalíte na svačinu.


Na výběr máte 10 MioMat kaší k snídani či večeři

Namíchaná kaše quinoa, jáhly a pohanka  je výborná na posílení organismu. Quinoa patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem bílkovin a obsahuje dvakrát více vlákniny než ostatní druhy obilovin. Navíc je bohatá na hořčík a železo. Pohanka zase čistí krev a podporuje funkci ledvin. Kromě toho reguluje i srážlivost krve a celkově posiluje imunitní systém. Jáhly jsou plné železa a hořčíku. Tato kaše je vhodná pro děti od 8 měsíců a určitě by neměla chybět ani v jídelníčku dospělých.


Na zdravé trávení a podporu hubnutí jsme pro vás namíchali kaši se jáhlemi a mákem.  Doporučujeme také kaši s rýží, slzovky a kokosem. Slzovka je obilovina, která podporuje funkci sleziny, je močopudná a posiluje plíce. Další kaší v naší nabídce je Hrstková  s čočkou, mungo fazolkami a slzovkou. Tato kaše je ideální alternativou zdravé večeře po náročném dni ve škole. 


V naší nabídce naleznete i další kaše: 1/ quinoa kaše s lískovými oříšky, 2/ kaše z bílého čiroku a bílého máku, 3/ quinoa kaše se sušenými rajčaty, 4/ kaše z mungo fazolek a zeleniny, 5/ cizrnová kaše se sezamem i 6/ rýžová kaše se zeleninou.


Tak už znáte tajnou zbraň maminek, které chodí do práce v dobré náladě a s úsměvem na rtech. Přidejte se k nim a mějte krásná rána s MioMatem a snídaňovými kašemi.