Mamigo Blog Tři tajemství zdravého životního stylu, díky kterým budete fit po celý rok

Tři tajemství zdravého životního stylu, díky kterým budete fit po celý rok



Pravidelný pohyb, psychická pohoda a vyvážená strava. Tři pilíře zdravého životního stylu, které vám pomohou udržet se v dobré kondici po celý rok. Poradíme vám, jak na to.


Pravidelný pohyb

Základem zdravého životního stylu je pohyb. Světová zdravotnická organizace doporučuje minimálně 150 minut středně intenzivní aktivity týdně. To ovšem ani zdaleka neznamená, že po celém dni stráveném v kanceláři se máte jít na hodinu „vytrápit“ do posilovny nebo na běžící pás.


Pro udržení dlouhodobého zdraví je důležitý právě pohyb, který nesouvisí přímo s tréninkem. Jaký pohyb máme na mysli? Je to velmi jednoduché. Stačí, když ráno vystoupíte o jednu zástávku dříve od práce. V případě sedavého zaměstnání se snažte co nejčastěji měnit polohy nebo každou půlhodinu trochu projít a protáhnout.


Zkuste také do svého života zařadit pravidelné procházky v přírodě. Budete překvapeni, co to s vámi udělá. A ano, i cílený trénink má svůj význam, ovšem ani zdaleka nestačí.


Psychická pohoda

V dnešní uspěchané době se stále více skloňují pojmy jako stres a úzkost. Chronický stres přispívá ke vzniku mnoha civilizačních chorob, a proto je důležité jej v co největší míře minimalizovat. Způsobů, jak uvolnit a zlepšit svoji psychickou pohodu je mnoho.


Jedním z nejlepších způsobů je meditace, která má několik podob. Stačí si vybrat tu, která vám vyhovuje. Osvědčeno je i hluboké dýchání, jóga či relaxační techniky.


Tajemství štěstí je ukryto i v socializaci s jinými lidmi. Travte co nejvíce času se svými přáteli. Nebojte se zavolat je na bowling nebo na procházku a popovídat si. V době, kdy na nás z každé strany vyskakují reelsy, je osobní kontakt s blízkými lidmi vzácným pokladem. Pokud ho máte, buďte za něj vděční. Pokud ne, vydejte se ho hledat. Být součástí komunity je pro psychické zdraví velmi důležité.


Vyvážený jídelníček

Víte, jaká dieta je nejlepší? Taková, která si najde významné místo ve vašem životním stylu. Dopřejte svému tělu všechny potřebné živiny, které potřebuje ke správnému fungování, a ono se vám odvděčí zdravím.


Často se však setkáváme s výmluvami lidí, že na zdravou stravu nemají čas. Práce, koníčky, sport, rodina jim zabírají příliš mnoho času a pravidelnou a hlavně vyváženou stravu mají na posledních příčkách. I to byl jeden z důvodů, proč jsme naši rodinu osobních kuchařů rozšířili o Luli Chef Midi, který se hodí do každé domácnosti, kde se vaří pro jednoho či dva lidi.


Luli Chef Midi připraví mixované i nemixované polévky, kaše, rostlinná mléka, dětské výživy, příkrmy i smoothies stisknutím tlačítka za 2 až 27 minut. Stačí do něj vložit suroviny, vybrat správný program a zapnout.


Tři základní pravidla, díky kterým se udržíte fit po psychické i fyzické stránce už znáte. Další krok je na vás. Držíme palce!