Mamigo Blog Zdravý boost s jarní zeleninou

Zdravý boost s jarní zeleninou



Cítíte to? Jaro je konečně tady! A my jsme pro vás připravili naše tři oblíbené jarní zeleniny, které by neměly chybět ani ve vašem jídelníčku. Prozradíme vám, jak a proč pomohou vašemu zdraví a máme pro vás připraveny i tipy z MioMatu a Luli Chefa Midi.


Jarní cibulka zalichotí vašemu srdci 

Jarní cibulka je nejen jemnější než její „velká” sestra, ale také snáze stravitelná. Ukrývá v sobě mnoho vitamínu C, provitamínu A, vitamínu B1, ale také draslík či kyselinu listovou. Jarní cibulka je známá tím, že má antibakteriální účinky, snižuje hladinu cukru v krvi, bojuje proti jarní únavě. V neposlední řadě pomáhá regulovat krevní tlak a posiluje naše srdce. Pokud ji nezařazujete do svého jídelníčku pravidelně, vyzkoušejte to alespoň v jarních měsících, kdy je nejlahodnější.


Luli Chef Midi  tip: Přidejte jarní cibulku do již hotové nemixované polévky z Luli Chefa Midi. Uvidíte, že vaši polévku ještě více vyboostuje.


Chřest ocení zejména budoucí maminky

Hlavní sezónou chřestu je duben až polovina června. Doporučujeme ji do jídelníčku zařadit právě v těchto měsících, jelikož je nejen nejčerstvější, ale má i nejvíce vitamínů. Dobrou zprávu máme také pro čtenářky, které se snaží o miminko, nebo budoucí maminky. Chřest obsahuje mnoho kyseliny listové. Její nedostatek může způsobit mnohé poruchy vývoje miminka, a proto ji velmi doporučujeme zařadit do jídelníčku.


Potěší vás však i při hubnutí a pomáhá při pálení žáhy. Chřest navíc obsahuje velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B a také draslík, hořčík či fosfor. Jelikož obsahuje mnoho dusičnanů, uvařený chřest již neohřívejte.


Luli Chef Midi  tip: Udělejte si chutnou krémovou chřestovou polévku.

Pokud vaříte pro rodinu, vyzkoušejte chřestovou polévku z MioMatu.


Špenát pro budování svalů

Dnes potěšíme i ty, kteří do svého života pravidelně zařazují i pohyb a jejich cílem je růst svalů. Špenát je zelenina s malým množstvím kalorií a jíst jej můžete syrový i tepelně upravený. Stačí hrst špenátových listů ve smoothie nebo v salátu a své imunitě dopřejete pořádnou dávku „boostu”. Navíc pročistíte své cévy od cholesterolu, podpoříte pevnost kostí, ale také růst svalů a činnost žaludku. Nevyhýbejte se však ani mraženému špenátu – ten totiž obsahuje až pětkrát více železa než syrový.


Náš tip: Na našem webu naleznete spoustu receptů se špenátem z MioMatu. Jděte se podívat a inspirujte se!